Carmina Cotfas participă la Miss Universe România. Cum o poţi susţine în concurs?

Colega noastră de la NapocaLive, moderatoarea şi modelul, Carmina Cotfas participă la Miss Universe România. Carmina este din Târgu-Mureş şi iubeşte fiecare activitate pe care o face pentru a se dezvolta pe plan profesional. La NapocaLive, Carmina prezintă emisiuni precum, 'Frumuseţe la Minut' şi 'Punct de vedere. Despre sănătatea ochilor cu dr. Oana Rusu'. 

“Pentru început vorbim despre Miss Universe România, etapa națională a concursului Miss Universe, unul dintre cele mai mari concursuri de frumusețe la nivel mondial. Urmărind concursul și în anii anteriori, pot spune că întotdeauna concurentele noastre au fost la un nivel înalt și și-au reprezentat țara într-o manieră onorabilă. Urmărindu-le și pe ele, descoperi că sunt cu adevărat modele de urmat având, pe lângă frumusețe, inteligență, stilul, ambiția și o atitudine debordantă. Anul acesta finala va avea loc în 28 august, după o săptămână de bootcamp (din 22 până în 28) în care concurentele sunt analizate în cel mai mic detaliu ca să dovedească că sunt potrivite pentru o astfel de responsabilitate”, a declarat Carmina, pentru NapocaLive.

Carmina a spus că, a fost aleasă din peste 100 de fete care au aplicat pentru concurs.

“Am aplicat la casting printr-un formular, disponibil la acel moment pe internet, iar apoi le-am trimis organizatorilor un scurt videoclip în care m-am prezentat în limba engleză. După aproximativ o săptămână am primit răspunsul mult așteptat - fusesem aleasă din peste 100 de fete care au aplicat. Miss Universe România este pentru mine o nouă provocare. Am învățat de-a lungul timpului că ambiția și curajul te duc înainte și te fac să progresezi, iar unul dintre țelurile mele este să continui să evoluez. Miss Universe este o premieră și pentru mine, pe care o îmbrățișez cu drag și abia aștept să pășesc pe marea scenă a concursului”, a spus Carmina Cotfas.

Întrebată fiind cum se pregăteşte pentru concurs, aceasta a spus că, fiecare zi a însemnat un alt efort şi un alt pas înainte.

“Foarte intens. Să îți spun sincer, concurez cu alte 24 de fete superbe, fiecare specială în felul ei, iar asta mă ambiționează și pe mine să dau tot ce am mai bun. În cele 2 săptămâni de pregătire pe care le-am avut, fiecare zi a însemnat un alt efort, un alt pas înainte spre competiție: antrenamente intense la sală, menținerea activității pe social media, o întreagă echipă de format. Dar toate eforturile acestea sunt o plăcere când mă găndesc la posibilul rezultat”, a spus Carmina.

De asemenea, Carmina a mai vorbit şi despre oamenii pe care îi are lângă ea şi cu care colaborează.

“Pentru că este un eveniment atât de important și atât de intens urmărit din toate colțurile lumii (believe me or not, există pagini social media și organizații care urmăresc parcursul nostru chiar și înainte de concursul propriu-zis), am hotărât să apelez la ajutorul unor branduri cunoscute local, cu care am mai avut plăcerea să colaborez, care să mă susțină pe aspectele legate de vestimentație, accesorizare, aspect fizic și în mare, tot antrenamentul meu pentru concurs.

Le mulțumesc pe această ocazie brandurilor La Donna și Mosselle, pentru efortul pe care l-au făcut pentru a mă pregăti de competiție, în cel mai frumos mod posibil. Lor le sunt recunoscătoare și îi îndemn pe cei ce ne urmăresc să le facă o vizită, pentru a se convinge de calitatea și rafinamentul produselor lor.

Totodată, poate cei mai importanți susținători ai mei și cei care mă ajută și lucrează cu mine non-stop sunt familia mea. Mi-au dat motivație, încurajări, sfaturi și ajutor atunci când aveam cea mai mare nevoie de ele și le sunt și lor veșnic recunoscătoare. Nu o să-i enumăr aici, dar cu toții știu cât îi prețuiesc și iubesc.

La fel, celor care mă urmăresc și mă susțin pe social media, le mulțumesc în egală măsură. Cu timpul, am format o mare echipă care mă susține și pe care generic, pentru concurs, o numesc #teamcarmina. Le mulțumesc din suflet și lor pentru toate mesajele frumoase și pentru cuvintele de încurajare”, a menţionat Carmina pentru NapocaLive.

WhatsApp Image 2021 08 20 at 23.17.25 2

Cum o poţi susţine?

“Momentan, cei care doresc mă pot susține urmărindu-mi activitatea de pe conturile mele de socializare. Acolo postez zilnic și încerc să păstrez legătura cu ei, acolo pun toate anunțurile importante.

Iar în curând, platforma oficială a concursului Miss Universe Romania va deschide secțiunea de voturi a marii finale. Îi invit să mă voteze în număr cât mai mare, să aducem titlul național în Transilvania.

Organizația va posta zilnic update-uri din bootcamp pe contul lor oficial de Instagram @missuniverseromania.official. La fel și eu, pe contul meu de Instagram (@olimpia_carminaa) și Facebook (Carmina Cotfas) voi posta cât de des se poate, zilnic, noutăți despre activitățile noastre din cantonament”, a precizat Carmina.

Evoluţia Carminei a cuprins mai multe arii sau domenii. Este genul de persoană căreia îi place să experimenteze lucruri noi mereu.

Primele „provocări” au fost concursurile de cântat, la care a participat foarte mulți ani, fiind pasionată de canto. A încercat și pianul câteva luni, iar după terminarea clasei a opta s-a îndreptat spre o cu totul altă activitate, voleiul de performanță. Le-a combinat, ironic, cu modelling-ul pe tot parcursul liceului, iar toate acestea în orașul ei natal, Târgu-Mureș.

După absolvire, a optat pentru specializarea care o atrăgea cel mai mult - istoria. În prezent este studentă în anul III la Istorie nivel Licență.

Tot recent, în anul I de facultate, a descoperit o nouă pasiune: emisiunile radio și TV. A început frumos, prezentând propriul proiect, o serie de podcasturi cu invitați din lumea modei și a artei, intitulată „Let`s talk about life!” pe care o înregistra live, pe Instagram, la începutul pandemiei. Proiectul a obținut atenția publicului și nu după mult timp i s-a propus să prezinte un nou proiect, o emisiune turistică, „Călător în Țara Călatei”. A fost un proiect de care s-a ocupat cu drag, care i-a dezvoltat pasiunea față de domeniul acesta.

Pe Carmina o ştiţi din emisiunile pe care le realizează la Napoca Live. Carmina a spus despre această meserie faptul că, o îndrăgeşte și se bucură enorm că are ocazia de a se dezvolta în echipa Napoca Live.

În 2019 a avut bucuria de a câștiga titlul pentru cea mai frumoasă fată din orașul ei, Miss Târgu-Mureș. Este un titlu mic, dar cu siguranță a ambiționat-o și i-a dat curajul de a se înscrie la evenimentul de săptămâna aceasta.

“Ca încheiere, voi folosi citatul care cred că mă reprezintă cel mai bine și care, tradus din engleză, sună cam așa: ‘Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima ta’. Vă îmbrățișez”, a precizat Carmina pentru NapocaLive.