UNTOLD 2021: Maestrul Gheorghe Zamfir a urcat pe scena festivalului

Maestrul Gheorghe Zamfir a urcat în premieră pe scena principală a ediției din acest an a festivalului Untold.

Potrivit organizatorilor Untold, Gheorghe Zamfir este o legendă a muzicii, cu peste 185 de albume compuse, vândute în 120 de milioane de exemplare.

Artistul are în palmares compoziții recompensate cu 100 de discuri de aur și de platină, premii și distincții obținute la nivel mondial.

Este primul artist român care a câștigat două discuri de aur în SUA și care a cântat în timpul mesei private a unui Papă. Este vorba de Ioan Paul al II-lea, în 1988.

Numit Regele Naiului, Gheorghe Zamfir a colaborat cu muzicieni de top: Andrea Bocelli, Ennio Morricone, André Rieu, Richard Clayderman și mulți alții. De asemenea, a compus temele din coloanele sonore ale filmelor ,,Once Upon A Time in America” și „The Tall Blonde Man with One Black Shoe”, Tarantino folosind interpretarea piesei „Lonely Shepherd” în coloana sonoră a peliculei „Kill Bill”.

„Una dintre cele mai mari dorințe ale maestrului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul Untold fiind implicat în promovarea acestui proiect”, au transmis organizatorii festivalului, potrivit Mediafax.

După festivalul Untold va fi lansată o colecție de NFT-uri (Non Fungible Tokes) rezultată din momentele memorabile create de Gheorghe Zamfir.

Untold se desfășoară la Cluj-Napoca până în data de 12 septembrie.