Un nou pas pentru creşterea siguranţei pacienţilor Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

Cu o valoare estimată de 13.317.610 lei, lucrările vor avea loc în cadrul proiectului cu finanțare europeană (SMIS 151588) câștigat de Consiliul Județean și care vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

“Lucrurile evoluează bine în ceea ce priveşte acest proiect european de importanţă majoră. Dorinţa noastră este aceea de a contribui atât la organizarea şi funcţionarea instituţiei medicale în condiţii de maximă siguranţă, cât şi la îmbunătăţirea calităţii mediului spitalicesc şi a aerului pe care îl respiră pacienţii şi personalul medical”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Conceptul sistemului care se dorește a fi implementat este unul nou, care se diferențiază de alte sisteme de ventilație și tratare a aerului prin automatizarea acestuia la cerințele spitalului, în special cele referitoare la monitorizarea oxigenului din interiorul secțiilor și implicit a saloanelor, astfel încât, în cazul detecției unui nivel crescut de oxigen, raportat la volumul de aer dintr-o încăpere, sistemul va fi capabil de evacuarea acestui aer.

Investiția este menită să îmbunătățească serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, atât la nivelul secției de Terapie Intensivă cât și la nivelul secțiilor de spitalizare continuă și de zi.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 29 iunie a.c., ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.