Sorin Cîmpeanu, despre educaţia juridică: Este importantă pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că educaţia juridică este "un modul de bază" în cadrul educaţiei pentru viaţă şi poate avea o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii.

"Este un lucru extrem de important. (...) Este important pentru că educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă. Este important pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare. (...) Prin educaţie juridică în şcoli acest nivel de cunoaştere într-un domeniu extrem de important poate aduce o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii. Aş pune educaţia juridică în legătură cu una dintre cele opt competenţe cheie - competenţe civice. Eu cred că sunt direct legate. Sunt definite chiar în setul competenţelor cheie, nu numai în setul de competenţe universale", a susţinut Cîmpeanu.

El şi-a manifestat convingerea că Ministerul Justiţiei se va implica alături de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Ministerul Educaţiei în susţinerea proiectului "Fii avocat în şcoala ta!".

"Sunt convins că nu numai Ministerul Educaţiei se va implica în susţinerea acestui proiect, dar şi Ministerul Justiţiei am deplina convingere că va fi alături de Ministerul Educaţiei pentru a susţine Uniunea Naţională a Barourilor din România în acest demers care, nu în ultimul rând, deschide într-o manieră cât se poate de convingătoare şcoala către societate. Este un principiu de care avem nevoie", a transmis Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.