Un nou pas înainte pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Dej

Consiliul Județean Cluj a aprobat încheierea parteneriatului cu Primaria municipiului Dej, în vederea demarării proiectului vizând construirea viitoarei centuri de ocolire a municipiului din zona de nord a județului.

Varianta de legătură va avea o lungime de cca. 1,7 km și este prevăzută să pornească din zona străzii 1 Mai/DN 1C, prin partea vestică a pieței gării, va traversa râul Someș și va ajunge în zona industrială a localității, în apropierea sensului giratoriu (strada Bistriței).

"Ne-am asociat cu Primăria Dejului pentru susţinerea acestui proiect foarte important atât pentru comunitatea locală cât şi pentru şoferii care traversează municipiul pe actualul traseu. Consider că este un semnal bun pe care l-am dat şi celorlalte centre urbane din judeţul Cluj care au nevoie de o astfel de centură. De altfel, chiar şi în această săptămână am avut discuţii şi cu primarii municipiilor Turda şi Câmpia Turzii referitoare la proiectul viitoarei centuri ocolitoare, proiect pe care ni-l dorim a fi realizat cât mai curând", a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În ceea ce privește centura de ocolire a Dejului, Consiliul Județean Cluj, în calitate de autoritate eligibilă pentru accesarea de fonduri europene, a identificat deja, ca posibilă sursă de finanțare nerambursabilă, Programul Operațional Regional 2021-2027.

În perioada următoare Primăria Dej va realiza studiul de fezabilitate și celelalte documentații tehnico-economice, urmând ca forul administrativ județean să pregătească proiectul și să îl depună pentru finanțare.

Centura ocolitoare a municipiului Dej a fost desemnată drept proiect strategic de importanță majoră pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.