UDMR ar putea ceda prefectura Cluj pentru prefectura Bihor

Liderii UDMR ar putea ceda prefectura Cluj, doar dacă ar primi la schimb postul de prefect al Bihorului.

„Noi credem că organizația PNL Cluj trebuie să aibă postul de prefect. Noi ne raportăm strict la chestiunile interne, nu este niciun fel de dezbatere între PNL și UDMR, pentru că se știe că este o bună colaborare între cele două formațiuni politice. Postul de prefect a revenit celor de la UDMR plecând de la anumite aspecte, s-au făcut anumite trageri, Bihorul era în fața Clujului cu câteva procente, iar așa s-a ajuns în această situație”, a declarat liderul PNL Cluj.

 Buda susține faptul că într-un fel este un lucru bun că toată lumea dorește să aibă ceva la Cluj, pentru că se face performanță, lucru care se datorează și cetățenilor. 

 „După ce s-a întâmplat, am luat legătura cu toți liderii clujeni și cu cei de la UDMR și am încercat să găsim o formulă pentru ca postul să revină celor de la PNL. După performanța noastră electorală, era normal să fie așa. Am fi avut aceeași abordare dacă această funcție ar fi aparținut și celor de la USR-PLUS. O să încercăm să avem discuții și cu liberalii de la Bihor pe această temă”, a adăugat europarlamentarul clujean.

 De asemenea,  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean declară faptul că are aceeași părere și își dorește ca postul de prefect să revină liberalilor. 

 „Eu îmi mențin punctul de vedere și cred că acest subiect, al prefectului de Cluj, trebuie tratat și rezolvat cu multă înțelepciune și înțelegere față de situația reală și sensibilitatea existentă în oraș și în județul nostru. PNL Cluj a fost sancționat pe nedrept prin schimbarea prefectului pentru că are toate argumentele să-l mențină în continuare, întrucât organizația județeană a avut cele mai bune rezultate aduse pentru partid”, a declarat Alin Tișe.

Totodată, Tișe susține faptul că pierderea postului de prefect de către PNL Cluj a fost o greșeală făcută de liderul liberalilor, Ludovic Orban. 

„Atitudinea lui este nejustificată. Clujul a contribuit la rezultatele naționale, inclusiv la funcția pe care o are, de președinte al Camerei Deputaților. El nu înțelege realitatea Ardealului și realitatea Clujului. A spus că, fiind prefect de la UDMR la Cluj, va fi tot din coaliția de guvernare și va aplica politica comună. Atunci să renunțe și dumnealui la funcția de la Camera Deputaților, iar în schimb să primim noi prefectul, partidul ar ieși mult mai câștigat”,  a declarat șeful forului administrativ județean.