Aurel Tămaş, despre cum au reuşit artiştii să rămână în picioare în perioada pandemiei

Artiştii au fost şi ei afectaţi de această pandemie de coronavirus în care au dispărut spectacolele şi de asemenea, nici nunţile nu au mai fost organizate. 

Aurel Tămaş invitat la NapocaFM a precizat faptul că, nici artiştilor nu le-a fost uşor în această perioadă şi a spus că există clar o criză în zona aceasta.

"Trebuie să recunoaştem că la noi la români nu era o nuntă care era sub 100-150 de persoane. La noi comunitatea asta în care eşti aproape de cineva care se căsătoreşte a fost întotdeauna mai mare şi de asta şi în zona aceasta nu vor porni lucrurile atât de repede, pentru că mai sunt anumite situaţii în care oamenii financiar au de suferit până se va drumul la roată şi nu vor face, mulţi nu se vor arunca să faca nunţi acum. Nu ştiu spectacolele când se vor porni, când se va da drumul ca masă umană să fie restransă în diferite locaţii.

Sunt oameni care de exemplu sunt în trupe, nu vorbim aici de individualiştii aceştia care cântă ei. Eu am fost unul dintre oamenii care au formula de orchestraţie de 20, 30 de ani, care oamenii aceia au trăit din aşa ceva şi oamenii aceia suferă. Am şi eu caz la mine în trupă în care a lucrat nevasta lui, alţii au fost dădacă. Dar e clar, e o criză în zona aceasta a noastră. nu e atât de uşor. Nu pot să mă ascund şi să spun că ne-am descurcat. Nu a trecut uşor. Eu de exemplu mi-am făcut un proiect pe investiţii, nu ştiu dacă îl vor primi sau nu îl voi primi. Nu ştiu, aştept. Au fost ajutoarele acelea date pentru angajaţi, unii au luat, alţii nu au luat. Noi, cantautorii nu am stat cu mâna întinsă şi nici nu o să stăm, cel puţin eu nu o să stau cu mâna întinsă să primesc ceva. Toţi artiştii din România, majoritatea au murit săraci, hai să fim serioşi. Au oferit ţării hrana spirituală şi hrana culturală la greu. Eu am fost unul dintre oamenii care atunci când am început să cânt mi-am spus că nu vreau ca din pasiunea aceasta să mor sărac. Asta o fost logica mea", a declarat Aurel Tămaş. 

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/1918695084954245