Turnul Pompierilor din Cluj va fi deschis până la sfârșitul anului

Firma care a preluat proiectul pentru revitalizarea Turnului Pompierilor în această primăvară și promite că vor finaliza lucrările „cu siguranță” până la sfârșitul acestui an.

"În centrul Clujului sunt multe clădiri emblematice pe care le îndrăgesc încă de când eram copil: biserici, imobile administrative sau de locuit și multe altele. Bineînțeles, Turnul Pompierilor face parte din acestea. Locuind în centru pe atunci, Turnul a făcut parte din copilăria mea, așa că a rămas până azi o clădire foarte dragă mie. De o bună bucată de vreme însă starea acestuia s-a degradat destul de vizibil. M-am bucurat când am aflat că au început lucrările de reparații ale acestuia de către o firma de construcții. Însă, din păcate, acestea s-au tărăgănat ani de zile, fără progrese vizibile. Am fost foarte entuziasmat când, în urma relicitării lucrărilor de restaurare a Turnului, noi - Decorint - am fost cei desemnați să executăm restaurarea acestui obiectiv reprezentativ al orașului”, a declarat Konti Tibor, fondator al Decorint.

De lucrările de modernizare a Turnului Pompierilor se ocupă asocierea Decorint (leader - CJ), Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering - subcontractanți. Contractul este de 4.291.243 lei, fonduri europene. 

„Am început revitalizarea Turnului Pompierilor în primăvară și o vom finaliza, cu siguranță, până la sfârșitul acestui an. Turnul va fi, în sfârșit, din nou deschis publicului și va fi, din nou, o atracție a Clujului, care sperăm că va aduce multă bucurie tuturor”, au anunțat reprezentanții Decorint.