Totul despre lipofilling - Ce este şi cum se realizează? Află de la medicul specialist în chirurgie plastică, Dr. Raluca Valea

În cadrul emisiunii Talk Show Direct de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan, medicul specialist în chirurgie plastică la Clinica Optimum din Cluj-Napoca, Dr. Raluca Valea a vorbit despre procedura de lipofilling. Aceasta a explicat ce  înseamnă şi cum se realizează.

,,Lipofilling-ul este o procedură estetică prin care transferăm grăsime recoltată de la același pacient, din zone unde avem un exces adipos, pe care o purificăm și o prelucrăm, pe care o reinjectăm la nivelul altor zone din organism pentru a corecta anumite defecte, fie ele genetice sau datorate înaintării în vârstă”, a declarat Dr. Raluca Valea.

Lipofilling-ul poate corecta defecte estetice, poate reduce aspectul îmbătrânit al feței și mâinilor.

De asemenea, este folosit și în chirurgia reconstructivă și reparatorie sau în cazul atrofiilor faciale.

,,Dacă dorim să injectăm pentru corectarea efectelor îmbătrânirii, vorbim de pacienți care de obicei au peste 40 de ani care au pierdut anumite volume la nivel facial, prezintă riduri sau un aspect scheletizat al feței. Procedura se poate realiza și la pacienți mai tineri care doresc să corecteze anumite defecte, să adăugăm volum la nivelul pomeților bărbiei sau să refacem linia mandibulară. Această procedură se folosește și în chirurgia reconstructivă și reparatorie sau la pacienți cu defecte congenitale”, a mai spus Raluca Valea în cadrul emisiunii.

Procedura poate fi utilizată și complementar lifting-ului facial, pentru remodelarea siluetei, dar și pentru tratament complementar în alopecia androgenetică, în cazul bărbaților care încep să chelească.

Lipofilling-ul nu prezintă multe contraindicații sau limitări, iar pregătirea pentru această intervenție este relativ ușoară: ,,Pacienții pe care îi contraindicăm sunt cei cu tulburări foarte mari de coagulare, cei care nu au surplus adipos sau cei care au un exces tegumentar mare la nivelului feței, cărora le putem indica înainte un lifting [... ] Este necesară o consultație, după care nu necesită neaparat foarte multe pregătiri, ne dorim ca pacienții să oprească fumatul măcar cu trei săptămâni înainte, anticoagulantele și antiinflamatoarele”, a precizat Dr. Raluca Valea.

Intervenția este efectuată sub anestezie şi vindecarea este relativ rapidă.

Clinica Optimum din Cluj-Napoca oferă pacienţilor cele mai avansate tratamente și soluții medicale in domeniul dermato-venerologiei, ginecologiei și chirurgiei plastice, estetice și microchirurgiei reparatorii. Această clinică reuneşte o echipă medicală de top din Cluj-Napoca, pentru o oferi servicii de cea mai bună calitate.