Sute de voluntari au luat parte, în judeţul Cluj, la Ziua de Curăţenie Naţională

Ziua de Curățenie Națională, proiect derulat la nivel național de Let’s Do It, Romania!, a fost marcată la Cluj și în acest an, cu succes.

Desfășurat sâmbătă, 17 septembrie, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, evenimentul a reunit în județul Cluj 520 de voluntari care au reușit să colecteze circa 800 de saci de deșeuri.

La nivelul județului, activitatea de ecologizare a avut loc în următoarele locații:

1. Cluj-Napoca - Parc Est;

2. Florești - zona Baraj Lac Florești;

3. Cheile Baciului;

4. Turda;

5. Dej.

"Felicit organizatorii şi voluntarii pentru mobilizarea exemplară şi pentru implicarea de care au dat dovadă şi de această dată. Vom continua să susţinem activităţile care promovează un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător, astfel încât aceasta să devină pentru tot mai mulţi cetăţeni unul firesc, conştientizat şi asumat", a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. “Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

“Mulţumim tuturor celor care s-au implicat activ şi au sprijinit şi anul acesta Ziua de Curăţenie Naţională. Cetăţenii clujeni ne-au demonstrat, aşa cum ne aşteptam, că sunt preocupaţi de protejarea şi conservarea naturii, dovadă în acest sens fiind numărul mare de participanţi, în ciuda condiţiilor meteorologice mai puţin favorabile. De la an la an sunt colectate tot mai puţine deşeuri, aspect care arată faptul că oamenii sunt mai conştienţi”, a declarat Preşedinta Asociaţiei Nature O’clock, reprezentanta Let’s Do It, Romania! în judeţul Cluj, Laura Găină.