Spitalul Militar din Cluj-Napoca devine unitate medicală de suport COVID-19  

Din ordinul Domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a anunțat faptul că, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj, devine unitate medicală de suport COVID.

 În continuarea măsurilor adoptate de MApN pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, din ordinul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus luni, 2 noiembrie, ca Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID”, se arată într-un comunicat al MAPN.

Așadar, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca se alătură celorlalte spitale din județ cu un număr de 30 paturi pentru pacienți COVID-19, din care 25 pentru cazuri moderate/severe și 5 paturi ATI pentru cazuri severe/critice. 

Structura spitalului permite organizarea acestui tip de asistență medicală, cu asigurarea circuitelor corespunzătoare, având un compartiment de boli infecțioase, un compartiment pneumofiziologie și o secție ATI cu dotare corespunzătoare și personal înalt calificat, pregătit ca urmare a misiunilor de sprijin în lupta împotriva COVID-19 la care a participat în Suceava și Iași. 

Amintim faptul că, în acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internați 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe și un pacient în stare gravă la ATI.