Atact terorist la Viena. Patru civili și un atacator au murit, iar mai multe persoane au fost rănite

Un atac terorist a avut loc, luni seară, la Viena. Mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Autoritățile locale au confirmat faptul că, marți dimineață, decesul a patru victime și anihilarea unui atacator, iar 15 victime au fost internate în spitale vieneze, a declarat Christoph Mierau, purtătorul de cuvânt al Asociației pentru sănătate. Cel puțin șapte dintre acești oameni sunt grav răniți.

Poliția adăugat faptul că, atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

“Europa condamnă cu fermitate acest act laș care încalcă dreptul la viață și valorile umane. Gândurile mele se îndreaptă spre victime și spre oamenii din Viena, în urma acestui atac îngrozitor. Suntem alături de Austria”, a scris Michel pe Twitter.

„Poliţia s-a asigurat că atacatorul să fie rapid identificat. A existat o foarte scurtă perioadă de haos, după care toate zonele publice au fost ţinute sub control.

„Am început investigaţiile. Ne vom concentra ca locuitorii Vienei să se simtă din nou în siguranţă. Mulţumim poliţiei şi tuturor partenerilor", a declart Ministrul de interne Karl Nehammer

De asemenea, amintim faptul că, au mai fost două atacuri în Franța în ultima perioadă, unul în Avignon și unul într-o catedrală din Nisa.