Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj derulează examene pentru personalul angajat în perioada pandemiei

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează examene în vederea ocupării posturilor pe durată nedeterminată pentru personalul care, în perioada stării de alertă sau a situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic, a ocupat diverse posturi pe perioada determinată.

Concret, se organizează examene pentru un număr de 176 de posturi vacante, după cum urmează: 16 medici, 81 de asistenți medicali, 10 registratori medicali, un biolog, un biochimist, un chimist, doi fiziokinetoterapeuți, 15 brancardieri, patru kinetoterapeuți, 10 infirmiere și 35 de îngrijitoare.

“Pentru ca pacienţii din spitalele noastre să beneficieze de cele mai bune servicii, în condiţii de maximă siguranţă şi confort, este nevoie de personal calificat şi specializat, care să răspundă tuturor cerinţelor şi exigenţelor persoanelor spitalizate. Îi încurajăm să se înscrie la examen pe toţi cei care doresc să-şi continue cariera în acest domeniu şi să-şi aprofundeze cunoştinţele”, a anunţat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Menționăm, în acest context, faptul că, începând cu anul 2020, în cadrul instituției medicale au fost efectuate 247 de angajări pe perioadă determinată, în conformitate cu prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și la instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Dintre acestea, 71 de persoane au plecat la cerere.