Sorin Cîmpeanu: Momentul redeschiderii școlilor excede competențelor Ministerului Educației

Ministrul propus la Educație Sorin Cîmpeanu a declarat la audierea în comisiile parlamentare, că școlile vor fi redeschise în format clasic „cât de repede permite situația epidemiologică”.

Acesta a spus că ştie cât de mult ne dorim să începem şcoala în formă clasică. Sorin Cîmpeanu a precizat că nu e simplu pentru niciun nivel de educaţie, fie că vorbim despre învăţământul gimnazial, liceal sau cel universitar.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și o vom începe școala cât de repede o va permite situația epidemiologică. Cunoaștem așteptarea firească și normală, cunoaștem că este foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu e simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal. Deși în învățământul universitar structura ar putea permite ca orele de curs să se facă online, și acolo sunt dificultăți majore”, a spus Cîmpeanu.

Şcoala în format clasic se va redeschide, bineînţeles, în funcţie de competenţele Ministerului Educaţiei.

„Deci, răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție deosebită acestui subiect, în ordinea pe care am enunțat-o: educație timpurie și învățământ primar, gimnazial, liceal și universitar. Vom păstra ceea ce am învățat bun în această perioadă în legătură cu învățământul online. Momentul redeschiderii școlilor excede competențelor Ministerului Educației” , a mai precizat ministrul propus la Educație.