Sorin Cîmpeanu : 61% dintre angajaţii din sistemul de educaţie sunt vaccinaţi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile și că 61% dintre angajaţii din sistemul de educaţie sunt de asemenea vaccinaţi.

„Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna Valea Doftanei.

Sorin Cîmpeanu a făcut apel la responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, în aşa fel încât şcolile să poată rămâne deschise „o perioadă cât mai lungă” de timp şi să fie astfel evitate pierderile înregistrate în anul şcolar anterior. Ministrul educației a amintit „cu satisfacţie” că 61% din personalul din învăţământ s-a vaccinat anti-COVID, el spunând că aceasta este cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată şi că „este nevoie să continuăm acest proces”.

„În ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, am depăşit pragul de 15% proporţia elevilor vaccinaţi. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.