Soluţiile Primăriei pentru a reduce aglomeraţia din trafic la Cluj

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM, Emil Boc a menţionat că, Primăria lucrează în continuare la proiectele mari pentru a reduce aglomeraţia din trafic din Cluj-Napoca.

“Între timp, noi, Primăria mișcăm lucrurile înainte conform procedurilor administrative. Ieri am aprobat în Consiliul Local să facem lărgirea de la Fabrica de Bere și am organizat o ședință extraordinară pentru a putea aproba aceste proiecte imediat. Pentru ce înseamnă Centura Metropolitană și Metrou evident lucrările le-am prins în Comisiile de Finanțare, așa cum sunt prevăzute ele în raportul Uniunii Europene. În consecință așa merg lucrurile în privința proiectelor mari de infrastructură. Pasajul de la Tăietură Turcului este prins în finanțare”, a precizat Boc la NapocaFM.

De asemenea, Emil Boc a spus că, până în momentul în care vor fi gata marile proiecte, oamenii pot circula cu transportul în comun.

“E ‘Vinerea Verde’ mâine, puteți să circulaţi gratuit cu transportul în comun. Este prima alternativă. Apoi oferim benzi dedicate pentru transportul în comun, pentru a fluidiza traficul. Trebuie să ne schimbăm și noi gândirea și atitudinea în orașele mari. Un autobuz cu 100 de oameni sau un tramvai cu 150 de oameni are prioritate față de o mașină care are o persoană. Asta vom face acum și cu tramvaiul, pe zona de la Splaiul Independeței, până pe Barițiu unde vom prioritiza linia de tramvai și acolo vom avea din august tronson dedicat pentru ce înseamnă circulația cu tramvaiul”, a declarat Emil Boc la NapocaFM.