Se vor redeschide şcolile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că, din data de 8 februarie şcolile se vor redeschide şi sistemul hibrid nu va mai exista. 

"Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet", a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că această variantă hibrid nu este eficientă. 

"Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp", a explicat Cîmpeanu.

Toate şcolile se vor redeschide în localităţile care se încadrează în scenariul verde.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, copiii merg la grădiniță, iar la școală merg elevii din ciclul primar, clasele I-IV, și cei din clasele terminale - VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, însă ceilalți elevi nu mai merg la școală.