Se extinde canalizarea menajeră pe trei străzi din Cluj-Napoca

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a demarat achiziția publică în vederea contractării lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare menajeră pe trei străzi din municipiul Cluj-Napoca: Haller Karoly, Galaction Liviu Munteanu și Nicolae Pătrașcu.

„Aceste străzi au cunoscut, recent, o dezvoltare accelerată a spațiilor de locuire. Din acest motiv, am decis să ne implicăm în extinderea rețelelor edilitare, astfel încât cei care trăiesc aici să beneficieze de condiții normale, de deplină siguranță igienico-sanitară și confort”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Investiția vizează construirea a cca. 1,4 km de rețea de canalizare, cu racordurile aferente la utilizatori. De asemenea, pentru optima funcționare a  rețelei, va fi amplasată o stație de pompare a apei uzate.

Valoarea estimată a contractului este de 1.480.952 lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.