Ne aşteaptă o nouă criză economică? VEZI ce spune Enikő Vincze – profesor universitar şi activist civic

Din punct de vedere al preturilor imobiliarelor, Clujul este campion naţional. Prețul mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente ajunge la 2.105 euro pe metru pătrat util la începutul lui 2022.

În spatele acestei cifre se află o creștere de 2,1% pe piața rezidențială veche (de la 2.069 la 2.113 euro pe metru pătrat), iar, pe de altă parte, un plus de 2,9% pe piața nouă (de la 2.038 la 2.097 de euro pe metru pătrat).

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la Napoca Live a fost invitată Enikő Vincze – profesor universitar şi activist civic.

“Preţurile la locuințe cresc în continuare la Cluj. Din 2013 se construiește tot mai mult și prețurile au continuat să crească. În 2013 prețul mediu al apartamentelor era 821 euro pe metru pătrat, în 2018 a urcat la 1287 de euro. Este exact această perioadă după criza financiară. Dezvoltatorii imobiliari încep să câștige tot mai mult teren pe piața de locuințe. Este un fenomen caracteristic multor țări”, a declarat Enikő Vincze la Napoca Live.

Ea a precizat că specialiştii vorbesc despre o nouă criză economică.

“Unii încep să vorbească despre o nouă bulă imobiliară care va exploda cum poate a explodat în 2008. Criza economică actuală are o altă natură. Probabil nu se va desfășura la fel ca în 2008. Nu va fi o criză financiară cum a fost atunci, ci o criză energetică și a inflației. Probabil investitorii și dezvoltatorii nu vor resimți criza ca pe aceea din 2008. Nu va urma o cădere bruscă a prețurilor”, a mai spus Enikő Vincze.