Salina Turda: Mina Rudolf – la 120 de metri în subteran sunt terenuri de sport și locuri de joacă

Mina Rudolf din Salina Turda este o impresionantă lume a subteranului, denumită astfel în onoarea prințului Rudolf al Austriei.

Potrivit Salinei Turda, cupola trapezoidală a Minei Rudolf este adâncă de 42 metri, lată de 50 și lungă de 80, o adevărată operă de artă. Mina Rudolf este și ultimul loc în care sarea a fost exploatată la Turda.

Pentru a ajunge în Mina Rudolf trebuie coborâte 172 de trepte. Se coboară 13 etaje, la fiecare pod de odihnă fiind marcat pe perete anul în care a fost exploatat nivelul respectiv. Pe semi-tavanul nord-vestic s-au format de-a lungul anilor stalactite de sare. Ele urmăresc direcția unei intercalații de sare macrocristalină de puritate ridicată (peste 99,9% NaCl).

salina turda 10

Sursa foto: Salina Turda

Liftul panoramic oferă turiștilor o imagine de ansamblu asupra întregii mine. Acolo, la 120 metri în subteran, există mai multe activități: experiențe distractive, pentru cei mici și cei mari – un amfiteatru generos care găzduiește spectacole de tot felul, terenuri de sport, bowling, mini-golf, biliard, teren de sport, tenis de masă, dar și un loc de joacă pentru copii, cu tobogane și mini-panouri de baschet. De asemenea, în Mina Rudolf se găsește și Roata panoramicăînaltă de 20 metri.

Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani.

Program funcționare Salina Turda: Luni-Duminică între orele 09:00-17:00, ultima intrare la ora 16:00.