România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

"Ne așteptăm ca pe 21 decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să dea un aviz pentru vaccinul anti-Covid, urmând ca în România să ajungă o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze care vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase care au fost în prima linie și vor fi ultimele vor ieși din această luptă, a declarat Tătaru.

Ministrul a declarat că în prezent, țara noastră se află în etapa de comunicare în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva noului coornavirus, precizând că medicii din spitalele Covid vor fi primii vaccinați.

"La noi se lucrează mai întâi la etapa de comunicare. Sunt în acest moment în desfășurare conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege în cel mai simplu mod ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare și imunizarea și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional. Într-o primă etapă, îl luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităților medicale. În București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare, a mai declarat Nelu Tătaru.