Redeschiderea şcolilor presupune responsabilitate. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: Este necesară redeschiderea şcolilor respectând cu stricteţe regulile impuse

Redeschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie va însemna o revenire la normalitate în cadrul sistemului de educaţie, însă această acţiune va trebui să fie gândită foarte bine.

“Trebuie să evităm pe cât posibil apariţia unor noi focare, aşa cum s-a întâmplat în cazul Şcolii 28 din Capitală şi să avem grijă de colegii şi elevii care au boli cronice şi care sunt vulnerabili în faţa contaminării cu coronavirus”, a declarat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu a precizat faptul că, în momentul în care şcolile se vor deschide toate regulile impuse trebuie respectate cu stricteţe.

“Am învăţat foarte multe lucruri în această perioadă de când învăţământul a funcţionat în condiţii speciale. Este necesară redeschiderea şcolilor, respectând cu stricteţe regulile impuse. Trebuie responsabilitate din partea conducerilor unităţilor de învăţământ, a cadrelor didactice, a elevilor şi a părinţilor. Subliniem rolul părinţilor este foarte important dacă se deschid şcolile, având în vedere că este aproape imposibil ca unitatea de învăţământ să facă acea triere a elevilor la începutul cursurilor. Nu avem voie să greşim, pentru că nu ne putem juca nici cu sănătatea elevilor şi nici cu sănătatea angajaţilor din învăţământ”, a declarat Simion Hancescu.