Radu Moldovan, la Green Energy Forum: “Judeţul Bistriţa-Năsăud are strategia pregătită pentru schimbările climatice şi energia verde. Se fac investiţii”

Cel mai mare eveniment dedicat energiei regenerabile se desfăşoară la Bistriţa, vineri, 12 aprilie, la Hotel Metropolis.

În cadrul evenimentului se discută despre energia verde, despre atingerea ţintelor de neutralitate de emisii de carbon în orașe​, prevederi legale şi soluţii de digitalizare în energie şi securitate.

Evenimentul a fost deschis cu un discurs din partea Preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan. Acesta a vorbit despre investiţiile în energia electrică care s-au făcut în judeţul Bistriţa şi despre proiectele de viitor.

“Judeţul Bistriţa-Năsăud are strategia pregătită în ceea ce priveşte schimbările climatice şi energia verde. Este un judeţ cu foarte mult potenţial pe cele 4 tipuri de energie verde: hidro, eoliană, solară şi bio. Deja în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt peste 160 de companii care îşi produc consumul necesar de energie din energie verde. La nivelul Consiliului Judeţean am făcut câteva investiţii, câteva proiecte importante de reabilitări energetice finanţate atât cu fonduri europene cât şi co-finanţate din fondurile proprii pentru a putea să eficientizăm clădirile. Avem în derulare proiecte pentru toate şcolile speciale de circa 45 de milioane lei. Un alt proiect mare care este făcut între CJ şi Primăria Lechinţa, un parteneriat între judeţ şi o comună, o investiţie de circa 35 de milioane lei, este realizarea unui parc fotovoltaic care va asigura energia pentru toate instituţiile din subordinea CJ şi pentru instituţiile comunei Lechinţa.

Energia verde cred că este energia viitorului. Este evident că sursele fosile, care sunt unele care la un moment dat vor fi finalizate, vor fi din ce în ce mai scumpe, vor fi probleme climatice şi măsurile legislative ne vor duce către surse de energie din resurse regenarabile.

Aş vrea să le mulţumesc Amprentei, pentru organizarea acestui forum, lui Decebal Cotoc şi doamnei Szasz că ne-au ales ca parteneri la un asemenea eveniment”, a declarat Radu Moldovan, în cadrul forumului.

Green Energy Forum este un eveniment în domeniul energiei regenerabile, care reuşeşte să adune specialiști și lideri de piață din întreaga industrie.

Evenimentul oferă participanților instrumentele esențiale pentru a face față provocărilor actuale din industria energiei verzi. Prin prezentările de ultimă oră, discuțiile și soluțiile practice, participanții vor fi echipați cu cunoștințe și resurse pentru a promova, dezvolta și implementa proiecte sustenabile și inovatoare.​

Printre speakerii evenimentului se află Secretarul General al Guvernului României, Mircea Abrudean, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan, Secretarul de Stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Răzvan Popescu, Directorul General Distribuţie Energie Electrică România, Mihaela Suciu, Director Sustainable Energy Projects Energobit, Mihaela Coroiu, CEO Teraplat, Alexandru Stânean, Directorul Tehnic Campeador, Ioan Larionesi. VEZI AICI întreaga listă cu speakeri.

Mai multe detalii despre eveniment AICI.