Propunerile Ministrului Educației pentru vacanțele elevilor din viitorul an şcolar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat care sunt propunerile instituției pe care o conduce privind structura anului școlar 2022-2023.

Astfel, în 2022-2023 se propune includerea unei vacanțe de toamnă, în octombrie, pentru toți elevii, vacanța de iarnă ar putea fi între 22 decembrie și 8 ianuarie, se ia în calcul o săptămână de vacanță și în februarie, vacanța de Paști ar urma să fie între 7-18 aprilie, iar anul să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie.

"Am facut propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și de a-l încheia pe 16 iunie - astfel, ca durată a cursurilor, ne apropiem de media europeană. (...) Sunt foarte de acord cu cei care spun că este de preferat să alternăm perioade de școală de 6-7-8 săptămâni cu perioade de odihnă. Este foarte posibil să introducem în toamnă o săptămână de școală ALTFEL și o săptămână de vacanță pentru toți elevii. Vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii - ciclul primar, gimnazial și liceal. Și tot în această secțiune să fie si săptămâna de școală ALTFEL", a spus Cîmpeanu la TVR.

De asemenea, potrivit Ministrului Educaţiei o noutate absolută ar fi includerea unei săptămâni verzi în luna mai în care elevii să poată învăța, în afara școlii, lucruri despre mediu.