Primele spectacole ale lunii octombrie la Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, vor prezenta la finalul acestei săptămâni două spectacole cu magie, aventuri și învățăminte de viață. Este vorba de „Palkó és Panna”/„Palkó si Panna” - sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11.00 și de „Croitorașul cel isteț” - duminică, 2 octombrie, de la 11.00 și 12.30.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 11.00, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Palkó és Panna”/„Palkó si Panna”, în regia Laurei Pünkösti. În centrul atenției se află doi copii: Palkó și Panna. Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit, iar Panna este o floare născută din stele. Pe parcursul spectacolului, dedicat micuților cu vârsta de grădiniță, cei doi copii poartă pe aripile vântului fantezia spectatorilor, demonstrând că poveștile cu regi nu și-au pierdut magia.

În distribuție: Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron.

Regia este semnată de Pünkösti Laura, asistent regie este Giriti Réka, scenariul original, după povești scrise de Patka Ildikó, este realizat de Szakács Kincső, scenografia de Elena Ilaș, iar muzica de Kötő Áron.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, vârsta minimă recomandată fiind de trei ani.

De asemenea, duminică, 2 octombrie, de la orele 11.00 și 12.30, va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita.

Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, el realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Cei doi uriași ar putea să-l răpună într-o clipă, dacă micul erou nu ar născoci probe istețe și îndrăznețe care să îl scoată din bucluc.

Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Distribuția este alcătuită din Adina Ungur și Robert Trifan.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

„Croitorașul cel isteț” va avea o reprezentație și marți, 4 octombrie, de la ora 18.00, în interpretarea Laurei Corpodean și a lui Iulian Lungu.

Cum se achiziţionează bilete?

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online AICI.