Primăria Cluj-Napoca a primit, în urmă cu 15 zile, o notificare legală cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de preemțiune pentru achiziționarea clădirii BCR de pe strada George Barițiu numerele 10-12. O parte din angajații Primăriei își vor muta activitatea aici, începând de anul viitor.
Este vorba, pe de o parte, de angajații care își duc activitatea în clădirea din curtea Primăriei, pe Calea Moților 7, imobil ce va fi demolat în cadrul lucrărilor la magistrala de metrou, pentru a face loc unor spații de urgență. De asemenea, angajații din clădirea de pe Bulevadrul Eroilor numărul 1 vor fi mutați, întrucât Primăria Veche va fi supusă unor lucrări de consolidare și renovare. Totodată, angajații de la etajul superior al Primăriei Cluj-Napoca vor trebui relocați, odată cu începrea unor lucrări de cionsolidare a podului și repararea a acoperișului clădirii.
„Am analizat în profunzime și cu responsabilitate această solicitare și ea a primit din partea executivului un răspuns favorabil bazându-ne cel puțin pe următoarele argumente: în perioada următoare, urmează să avem cel puțin trei dislocări de spații ale Primăriei unde zilnic avem un flux între 1.000 și 1.400 de persoane. (…) Nu poți găsi o altă soluție realistă pe piață care să satisfacă aceste nevoie urgente pe care Primăria le va avea începând cu anul viitor. Venim cu propunerea de a ne exercita dreptul de preemțiune în vederea achiziționării acestui imobil. Reprezintă și din punct de vedere a investiției una extrem de consistentă și care rămâne în patrimoniul Primăriei și care înseamnă că nu dau banii pe chirie, ci cu banii aceia cumnpăr imobilul. Este o situație în care utilizăm eficient banul public și asigurăm în continuare servicii de calitate cetățenilor”, a declarat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local.
BCR cere 6,5 milioane de euro pentru clădire, însă prețul de achiziție urmează să fie stabilit prin negociere, pentru care va fi înființată o comisie specială. Terenul de sub clădire aparține Primăriei și concesionat către bancă.