UBB implementează cel mai mare proiect de digitalizare a unei universități românești cu fonduri PNRR

Universitatea ''Babeş-Bolyai'' (UBB) din Cluj-Napoca va implementa un proiect în valoare de 13 milioane de EURO. Acesta presupune:

"Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va implementa cel mai mare proiect de digitalizare a unei universităţi finanţat prin PNRR şi anume DIGIHUBB (Digitalizare UBB: Dotarea cu infrastructură digitală în scop didactic şi de cercetare). Proiectul are o valoare de peste 13 milioane de Euro (64.349.589 RON) şi va cuprinde dezvoltarea a 15 laboratoare dedicate modernizării/digitalizării unor programe educaţionale din cele şase şcoli academice ale UBB: (1) Şcoala academică/de ştiinţă Art & Humanities; (2) Şcoala academică/de ştiinţă Social Sciences; (3) Şcoala academică/de ştiinţă Life & Natural Sciences; (4) Şcoala academică/de ştiinţă Health; (5) Şcoala academică/de ştiinţă Engineering & Technology şi (6) Şcoala academică Divinity. Aceste 15 laboratoare se vor integra în/cu Centrele de tip hub integrativ dedicate deja Şcolilor academice/de ştiinţă din UBB printr-un alt proiect de peste 1 milion de Euro aflat în derulate", conform unui comunicat transmis, marţi, de UBB.

Pe lângă finanțarea PNRR, conducerea universității anunță că va aduce și ea proiectului fonduri în valoare de 10 milioane de RON.

„Mă bucură această oportunitate oferită comunității academice a UBB prin PNRR, accesibilă printr-o organizare bună a guvernului/ministerului de specialitate (alături de UBB, alte 60 de universități din țară au beneficiat de acest program). Vine la timp, în contextul transformărilor profunde prin care trece UBB. Ca să fiu sincer până la capăt, mi-ar fi plăcut, totuși, ca proiectul să permită o digitalizare mai generală și mai profundă a universităților – autoritățile focalizând sprijinul financiar, prin activitățile eligibile, oarecum pe actul educațional și parțial pe cercetare, lăsând zona administrativă și zona de servicii către societate mai slab reprezentate -, dar este un demers bun, nu mai despicăm firul și sper ca în viitor alte demersuri să completeze ceea ce nu se poate face acum. Oricum, UBB încearcă să îmbunătățească prin forțe proprii acest demers fundamental pentru o universitate modernă, iar ca semn de seriozitate Universitatea noastră va aduce în acest proiect aproximativ 10 milioane de RON din surse proprii, pentru a avea acel demers mai general și profund de care vorbeam și pe care ni-l doream. Felicitări Centrului pentru Programe Europene din cadrul UBB pentru sprijinul administrativ excelent oferit echipei de proiect, iar echipei de proiect și tuturor celor implicați pentru efort și rezultat”, a declarat rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.