Prima ediţie a Beliş Kayak Festival se va desfăşura în luna octombrie

Prima ediție a Beliș Kayak Festival se va desfășura în 2 octombrie 2021 în comuna Beliș, unde va avea loc o întrecere sportivă cu caiacul pe lac. Obiectivul festivalului este promovarea, încurajarea și dezvoltarea evenimentelor în aer liber pe apele din Transilvania și nu numai.

Pe plaja lacului Beliș vor avea loc diverse activități atât pentru adulți, cât și pentru copii: târg cu diferite meșteșuguri, ateliere de pictură și jocuri competiționale pentru copii, expoziții de pictură. În plus, va fi instalat și un food court, iar participanții se vor bucura pe ritmuri de muzică folk live, alături de artiști clujeni. Intrarea este liberă pentru publicul larg, iar participanții la competiție vor plăti o taxă de participare care reprezintă donație.

Competiția este adresată amatorilor de caiace, anume persoanelor nelegitimate în cadrul Federației Române de Kaiac Canoe, care sunt pasionate și doresc experiența unui concurs ce evaluează rezistența și viteza acestui sport.

De asemenea, evenimentul este adresat persoanelor de toate vârstele, fiind un prilej de relaxare în natură, prin sport și muzică adusă de tineri pasionați ai orașului Cluj-Napoca.

Concursul de caiace are două probe: proba de anduranță și proba de sprint, iar premierea se va face în funcție de probă și categorie: masculin și feminin. Toți participantii primesc un kit de start, vouchere valorice din partea sponsorilor, diplome de participare și medalii. În plus, vor mai exista două premii speciale pentru cel mai tânăr și cel mai vârstnic participant.

Sport4You, partener Beliș Kayak Festival, participă la eveniment cu un concept inedit: o întrecere sportivă cu paddle bordul pe lac. Detalii despre această competiție se pot consulta pe site-ul http://www.sport4you.ro/sup-race-sport4you/.

Programul evenimentului:

- 7:30 - 8:30 Distribuire kituri voluntari;

- 8:30 Check-in probă anduranță;

- 9:30 Prezentarea traseului;

- 10:00 Proba de anduranță;

- 15:30 Prezentare traseu proba sprint;

- 16:00 Proba de sprint;

- Seară de muzică și relaxare. 

Mai multe detalii despre regulamentul concursului, perioada de desfășurare a festivalului și activități pot fi consultate pe pagina de facebook a festivalului: https://www.facebook.com/Beli%C8%99-KAYAK-Festival-102474085483563.