Poate fi schimbată percepția lumii despre România prin educație? Teodor Meleşcanu: Trebuie să avem un sistem de învăţământ solid care să nu fie schimbat în fiecare an

Profesorul şi fostul Ministru de Externe, Teodor Meleșcanu a fost invitatul jurnalistei TVR Cluj, Loredana Corchiş și al avocatului Daniel Ionașcu, în cadrul emisiunii Legal 100% - Legi bune şi nebune de la Napoca Live. În cadrul emisiunii a vorbit despre cât de importantă este educaţia pentru o ţară.

“Un pachet educațional pentru a fi eficient ar trebui să fie făcut cu seriozitate. Ar trebui să se pună accentul pe Limba și Literatura Română. Este puțin jenant că din clasa a VII-a nu mai faci gramatică. Trebuie să fie totul legat de cultura românească, de poeți, de scriitori. Trebuie să existe o modalitate de a ține legătura cu părinții, cu vecinii și cu ceilalți. Trebuie să îi punem împreună. La nivelul școlii nu sunt doar directorul şi profesoara. Trebuie să fie și implicarea părinților, a tuturor care stau în zonele respective pentru ca toți copiii să înțeleagă că fac parte dintr-o comunitate. Lucrurile se pot face. Mai trebuie adăugate și câteva limbi străine. Românii chiar au talent la limbi străine. Dacă reușim să ridicăm problemele la nivel de educație și sănătate, românii nu vor mai pleca în alte țări.

Nu cred că este o prioritate să schimbăm în fiecare an și materiile și manualele. Trebuie să avem un sistem de învățământ solid. Trebuie să începem cu lucrurile esențiale”, a declarat Teodor Meleşcanu, la Napoca Live.

El a explicat că România a fost întotdeauna o ţară deschisă pentru toate culturile.

“Prin educație putem să împreunăm și alte etnii. România a fost întotdeauna o țară deschisă. Nu poți să spui că în România trebuie să fim toți români. Toți fac parte din poporul român”, a explicat Teodor Meleşcanu.