Pivariu: Anul 2023 vine cu schimbări în Florești. Noul operator de salubritate este SuperCom

Primarul Floreştiului, Bogdan Pivariu, a declarat că anul 2023 aduce schimbări în comună.

El a explicat că vor exista proiecte importante pentru comunitate, multe fiind deja în curs de finalizare, în derulare, iar o mare parte vor intra în faza de execuție.

“Prima schimbare cu care vine noul an este schimbarea operatorului de salubritate pentru Comuna Florești.

Începând cu data de 28 ianuarie noul operator este Compania SuperCom. Avem parte de o premieră la nivelul județului Cluj, deoarece pentru prima dată serviciul de atribuire a colectării deșeurilor a fost făcut de către Consiliul Județean pentru intreg județul.

Astfel, SuperCom va opera serviciile de salubritate în comuna noastră cu o flotă de autospeciale de ultimă generație, care vor contribui la eficientizarea colectării selective la nivelul întregului județ. Ca şi noutate, se introduce regula “plătești doar pentru cantitatea de deşeuri pe care o produci”. Astfel, prin intermediul unor pubele dotate cu cipuri lizibile de către maşina de salubritate, cantitatea preluată va fi cântărită și atribuită consumatorului.

O societate modernă are nevoie să conştientizeze că ține de obligativitatea fiecărui cetățean să fie responsabil pentru mediul în care trăieşte, astfel colectarea selectivă și reciclarea devin o necesitate”, a anunţat Pivariu.