Peste 6000 de tablete vor ajunge la elevii din Cluj

Inspectoratul Școlar Județean Cluj va distribui 6.613 de tablete mai multor unități de învățământ preuniversitare din județul Cluj.

De la Ministerul Educaţiei şi Cercetării au ajuns 4.723 de tablete şi vor fi distribuite elevilor care nu au niciun echipament digital pentru a fi conectaţi la activităţile educaţionale online. La aceste tablete se vor mai adăuga încă 1.890 de tablete achiziţionate de ISJ Cluj.

„Cele 4.723 de tablete achiziționate de MEC vor ajunge la elevi din 36 de școli, majoritatea din mediul rural, dar și din Gherla, Dej, Huedin, Câmpia Turzii, facilitând accesul elevilor la activități de învățare online. La acestea, se vor adăuga, în zilele următoare, alte 1.890 de tablete achiziționate de ISJ Cluj, din sume alocate de MEC, prin H.G. nr. 756/2020, demers complementar celorlalte inițiative și eforturi de cuprindere a tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, pe una dintre liniile de finanțare, în vederea accesării resurselor și a echipamentelor digitale necesare învățării online, în funcție de nevoile specifice identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, mai ales din zona rurală a județului Cluj”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.