Patru artiste ucrainene vor cânta înaintea meciului CFR Cluj - Dinamo Kiev

Meciul caritabil dintre CFR Cluj și Dinamo Kiev, programat pe 20 aprilie, de la ora 21:30, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, va fi precedat de un concert.

Acesta va fi al treilea meci dintr-o serie de evenimente caritabile, al căror scop este strângerea de fonduri în sprijinul Ucrainei. Astfel, toți banii strânși vor fi direcționați către soluționarea celor mai serioase probleme umanitare care au apărut în urma războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, scrie digisport.ro.

La eveniment vor participa artiști ucraineni cunoscuți în întreaga lume — Ruslana, Yulia Sanina (Hardkiss), Ekaterina Pavlenko (Go_A) și DOROFEEVA.

Ruslana este o legendară cântăreață ucraineană, producător, compozitor, voce publică a Maidanului și ambasador al energiei curate în lume. În 2004, cu piesa "Wild Dances" a câștigat prima victorie pentru Ucraina la concursul Eurovision, iar pentru albumul "Wild Dances" a primit premiul "World Music Awards", în cadrul căruia a fost introdusă pentru prima dată nominalizarea "World Best Selling Ukrainian Artist". Pe stadionul din Cluj-Napoca, Ruslana va interpreta celebra compoziție pentru întreaga Ucraină Wild Dances.

Yulia Sanina este fondatoarea trupei The Hardkiss, compozitor, blogger și o adevărată rock diva. Ea este inclusă în lista "100 de femei cele mai de succes din Ucraina" și "35 cei mai străluciți reprezentanți ai culturii naționale care au obținut succes înainte de vârsta de 35 de ani", potrivit revistei ”NV”. În calitate de membru al Grupului Hardkiss, a devenit laureată și nominalizată la Premiile Naționale de muzică din Ucraina "Golden Firebird", Yuna, M1 Music Awards. Yulia va interpreta piesa "Lovers", unul dintre cele mai populare hituri ale grupului, adaptând textul la realitățile de astăzi.

Katerina Pavlenko este solista a grupului electro-folk Go_A, care a reprezentat Ucraina la Eurovision Song Contest 2021. Performanța artiștilor a fost locul 5 în finală și locul 1 în topul mondial "Spotify Top Viral". În cadrul spectacolului de pe stadion, solistul Go_A se va adresa publicului și fanilor fotbalului cu piesa deja legendară "Noise", care este inclusă în lista celor mai populare topuri mondiale.

DOROFEEVA este o cântăreață ucraineană, antrenor la Vocea Ucrainei, blogger și compozitor. A devenit faimoasă ca membru al grupului "Time and Glass", unde a devenit în mod repetat laureată și nominalizată la Premiile Naționale de muzică din Ucraina "Golden Firebird", Yuna, M1 Music Awards. În primul an al carierei sale solo, a devenit o adevărată senzație digitală, melodiile ei ocupă primele topuri și câștigă audieri record pe platformele digitale. Conform rezultatelor din 2021, ea a fost inclusă în cele mai influente 100 de femei din Ucraina, potrivit revistei "Focus". DOROFEEVA va cânta legendarul cântec popular "Oi u luzi chervona kalina", care este un simbol al rezistenței și eroismului ucrainean în războiul cu Federația Rusă.