O localitate clujeană, inclusă în proiectul "Ruta satelor cu arhitectură tradițională"

Comuna Izvoru Crișului a fost selectată, în urma apelului lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca beneficiar al proiectului "Ruta satelor cu arhitectură tradițională" finanțat prin PNRR.

Anunțul a fost făcut de Arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, pe contul său de Facebook.

Proiectul presupune reabilitarea a 8 gospodării tradiționale (casa și anexele acesteia) prin asigurarea unei finanțări de max. 60.000 de euro per gospodărie.

„Ce poate fi mai interesant pentru un arhitect, pasionat de arhitectură rurală, decât să parcurgi ulițele satelor și să descoperi gospodăriile tradiționale valoroase care sunt acolo și care au potențial de reabilitare? Și nu doar să le descoperi, ci să ai ocazia de a participa la salvarea acestora prin intermediul fondurilor europene disponibile.

În baza îndrumarului MIPE o comisie formată dintr-un reprezentat al primăriei, un reprezentant al muzeului etnografic - dl. director Tudor Salagean, un reprezentat al Direcției de Cultura Cluj - dl. arh. Virgil Pop și arhitectul șef al județului au sarcina identificării gospodăriilor care prezintă elementele necesare pentru a fi incluse în program. Mulțumim dna. Csilla Hegedüs pentru acest minunat program!”, a transmis Claudiu Salanță.