Andrei Duban, la Napoca Live: Actorul nu are nimic al lui, nici textul, nici scena. El lucrează cu mintea, sufletul și inima

Actorul Andrei Duban, invitatul jurnalistei TVR Cluj, Loredana Corchiş și al avocatului Daniel Ionașcu, în cadrul emisiunii Legal 100% - Legi bune şi nebune de la Napoca Live, a vorbit despre ce înseamnă pentru el meseria de actor.

“Lumea crede despre meseria de actor că este o chestie foarte specială. Oamenii mă întreabă des cum reușesc să rețin textul. Aceasta îmi este meseria. Stăteam de vorba cu cineva și spuneam cât de frumoasă este meseria noastră și paradoxal ne-am dat seama că nu este nimic al nostru. Noi când urcăm pe scenă costumul nu este al nostru, textul nu este al nostru, mișcările nu sunt ale noastre, pentru că regizorul ne spune cum trebuie să ne mișcăm. Teatrul este o stare. Eu îi apreciez pe colegii mei care predau. Eu nu aș putea. Nu îți garantează nimeni că dacă tu faci o săptămâna cu mine o să poți să urci pe scenă și o să poți să joci în spectacol”, a explicat Andrei Duban.

Actorul a precizat că își dorește ca prin spectacolele lui să bucure oamenii.

„În majoritatea spectacolelor private îmi aleg întotdeauna glumele și pe satiră politică și oamenii se bucură enorm atunci când își dau seama.

Întotdeauna acele tipuri de spectacole mi le închei cu: Râdeți, râdeți de tot ce vă înconjoară. Râdeți de minciună, de prostie, de răutate, pentru că numai așa vom învinge sistemul. Prima parte am împrumutat-o de la Toma Caragiu care la sfârșitul filmului Actorul și Sălbaticii spune acest lucru. Am folosit chestia asta. Oamenii se hrănesc cu acest tip de artă”, a precizat Andrei Duban, la Napoca Live.