O călătorie cu trenul Cluj - Constanţa durează 16 ore. Pe cine dă vina CFR?

În anul 2022, o călătorie cu trenul din Cluj-Napoca până la Constanţa durează aproximativ 12 ore, iar când temperaturile sunt ridicate călătoria poate să dureze şi 16 ore.

Reprezentanții CFR Călători dau vina pe caniculă, scrie stirilekanald.ro.

În alte ţări europene trenurile depăşesc 300 km pe oră. De exemplu, Germania se mândrește cu ICE3, care ajunge la 330 de kilometri pe oră. Căile ferate din România încă se mai confruntă cu terasamente instabile, terasamente situate în zone inundabile, poduri cu defecte apărute în exploatare şi carenţă în întreţinerea corespunzătoare a căii ferate.

„Condițiile au fost precare, era cald, am mers la clasa a doua. Călătoria a fost praf, condițiile sunt sub orice critică, nimic bun. Toaleta a dat pe-afară în vagon, n-am putut sta în vagon”, a precizat un călător, potrivit sursei citate.

Programul “Trenurile Soarelui”

CFR Călători a dat startul, la începutul lunii, programului estival de transport “Trenurile Soarelui”.

Turiştii au la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022.

Astfel, timp de trei luni, 30 trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele oraşe vor avea ca destinaţie/plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinaţie/plecare Mangalia.