Numeroşi producători de carne de porc au fost afectaţi de pandemie. Află mai multe despre acest subiect de la Ioan Ladoși - Preşedintele APCPR

Prezent la Transylvania Food Summit, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi a declarat pentru NapocaLive faptul că, numeroşi producători de carne de porc au fost afectaţi de pandemie.

“Producătorii de carne din România se află în două pandemii, paralele. Cea de Covid și cea de pestă porcină africană. Dacă ne referim la prima, ne-a produs pagube semnificative din mai multe puncte de vedere, dar probabil cea mai dificilă parte a fost legată de personal. A trebuie să ne organizăm în ferme altfel, să ne ducem oamenii la muncă separat, pe schimburi și de asemenea să angajăm oameni suplimentari acolo unde au existat cazuri de infectare a personalului. Pe porci nu îi interesează dacă e Covid sau nu. Ei trebuie să mănânce în fiecare zi”, a declarat Ioan Ladoşi pentru NapocaLive.

De asemenea, Ioan Ladoşi a vorbit şi despre creşterea preţului de carne de porc din România. Specialiştii estimează că, anul acesta, carnea de porc va fi mai scumpă, în medie, cu 20% faţă de anul trecut.

“La nivelul producătorului primar din fermele comerciale de carne de porc, prețul este identic cu cel de anul trecut. Asta înseamnă că, probabil cererea românului de carne de porc a crescut și ca atare retail-ul a decis să profite de situație și să facă prețul mai mare”, a informat Ioan Ladoşi pentru NapocaLive.

Prima ediție a Transylvania Food Summit a avut loc în 8-10 decembrie 2021 la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, sub forma unor dezbateri-interviuri găzduite de Aula Magna ”Mihai Șerban”.

În cele trei zile ale evenimentului au participat invitați de renume, care au contribuit la dezbateri pe teme de mare actualitate în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa.