Grupul de Comunicare Strategică: Testarea elevilor nu a fost suspendată. VEZI ce schimbări au intervenit

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică seara că, o nouă tranșă de teste pentru elevi a fost distribuită către unitățile de învățământ.

„Având în vedere interesul public justificat privind testarea elevilor cu teste rapide de salivă, pentru corecta informare a publicului facem următoarele precizări: Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat.

Testele care vor fi distribuite astăzi către Inspectoratele Școlare nu ajung însă decât pentru prima zi de testare, pentru joi fiind necesare alte 3 milioane și jumătate de teste.