Noi obiective de infrastructură de apă intră în domeniul public al județului Cluj

Consiliul Județean Cluj va include în domeniul public al județului Cluj obiectivele de infrastructură realizate în cadrul proiectului recent finalizat: „Alimentarea cu apă în localitatea Pădureni, comuna Chinteni”, județul Cluj.

„Rețeaua de apă din Pădureni funcționează în condiții optime, pentru toți locuitorii, ea fiind realizată la cele mai înalte standarde de calitate. Este un aspect important deoarece din această rețea va fi extinsă conducta de distribuție spre satele învecinate Feiurdeni și Satu Lung, investiție realizată, de asemenea, de Consiliul Județean și Compania de Apă Someș, din fonduri europene”, a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Principalele elemente de infrastructură care vor trece în domeniul public al județului Cluj și în administrarea Companiei de Apă „Someș” S.A., și a căror valoare este de 3.770.350 lei, sunt următoarele: 15.251 metri conducte de aducțiune și distribuție, 137 de branșamente, 40 cămine de vane, patru hidranți, două stații de pompare și un rezervor suprateran de înmagazinare a apei din oțel galvanizat cu volumul de 100 mc.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 4.456.781 de lei, suma fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit din redevența și impozitul pe profit datorate Companiei de Apă „Someș”.