Ministrul Sănătății a anunțat când începe distribuirea pastilelor cu iod

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că săptămâna aceasta va fi realizată campania de informare cu privire la utilizarea pastilelor de iodură de potasiu și de săptămâna viitoare, acestea vor fi distribuite.

Ministrul Sănătăţii a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că producerea şi distribuirea pastilelor de iodură de potasiu nu trebuie să "îngrijoreze" populaţia.

"E o problemă legată de contextul actual, de ceea ce se întâmplă în vecinătatea imediată a granițelor României, unde se desfășoară un conflict armat de mare amploare. Există şi o memorie colectivă legată de incidentul întâmplat în anul 1986 pe teritoriul Ucrainei şi este normal ca autorităţile de sănătate publică să acţioneze rapid și să găsească o soluție pentru orice incident ar apărea legat de zona aceasta nucleară, fără să îngrijorăm în vreun fel lumea, pentru că nu avem de ce să facem acest lucru. (...) Săptămâna aceasta facem campania de informare şi, începând de săptămâna viitoare, distribuţia la toţi cei care sunt eligibili, în principiu populaţia cu vârsta de până în 40 de ani", a declarat Ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii declara, sâmbătă, că distribuţia pastilelor cu iodură de potasiu către populaţie ar putea dura două-trei săptămâni, menţionând însă că acest lucru nu se va face decât după o informare foarte clară a cetăţenilor.

Fabrica Antibiotice Iaşi a produs 30 de milioane de comprimate cu iodură de potasiu.