Noi măsuri de relaxare a restricţiilor au intrat în vigoare de la 1 iulie

De la 1 iulie 2021 au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare.

Premierul României, Florin Cîţu a anunţat că, în spaţiile deschise sau închise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu spectatori până la 50% din capacitatea spaţiului în anumite condiţii.

„Se permite organizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de 1 metru pătrat pentru fiecare persoană. Persoanele trebuie să fie vaccinate şi să poarte mască”, a declarat Florin Cîţu, potrivit Digi24.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat săptămâna trecută faptul că, de la 1 iulie, pot participa la evenimente private (nunţi, botezuri) maxim 150 de persoane în exterior şi 100 în interior.

"Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private - aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente - la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală", a menţionat Raed Arafat, conform Digi24.

De asemenea, Raed Arafat a spus că, se permite un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi. Maxim 150 de persoane în interior şi maxim 200 de persoane în exterior.

Raed Arafat a spus că, se vor permite maxim 150 de persoane cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi, la conferinţe.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai menţionat că, nu mai există limită la circulaţia persoanelor în grupuri pe stradă.

De asemenea, restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă. Va fi prelungit şi programul cluburilor şi al barurilor până la 2 noaptea. Pensiunile şi hotelurile pot caza la limita maxima.

Tot de la 1 iulie se redeschid târgurile, bâlciurile şi talciocurile. Sălile de fitness vor fi şi ele deschise la capacitate maximă.