Noi echipamente de siguranță și securitate din fonduri europene la Aeroportul Internațional Cluj

Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo și Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu au semnat ieri, la București, două noi contracte de finanțare din fonduri europene în valoare de aproximativ  43 de milioane de lei. 98% din valoarea celor două contracte este asigurată de Uniunea Europeană și Bugetul de Stat, iar contribuția Aeroportului Internațional Cluj este de 2%.

Cele două proiecte sunt „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj” și „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje şi marfă” și au ca obiectiv dotarea Aeroportului Internațional Cluj cu echipamente de ultimă generație care vor crește gradul de securitate și siguranță al pasagerilor și al operațiunilor specifice aviației civile.

În urma implementării proiectelor, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă care va contribui la reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate și va  eficientiza fluxul de procesare a bagajelor. 

”La finalizarea celor două proiecte, pentru care am semnat astăzi contractele de finanțare în cadrul  Programului Operațional Infrastructură Mare, Aeroportul Internațional Cluj va dispune de noi facilități pentru pasageri, operatorii aerieni și ceilalți parteneri. Noile echipamente pe care le vom achiziționa vor duce la creșterea gradului de singuranță și securitate pe aeroport, în acord cu standardele internaționale din domeniul aviației civile.” a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a proiectului „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj – Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj” este de 35.992.492,22 de lei, iar valoarea totală a proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje şi marfă” este de 7.663.645,51 de lei.

Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.