Municipiul Cluj-Napoca intră în SCENARIUL ROŞU. VEZI de când se vor aplica noile restricţii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va impune, în ședința de astăzi, noi restricții în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele din județ, unde rata infectărilor a trecut de pragul de 3 cazuri la mie.

Rata de incidenţă Covid-19 a ajuns luni la 5,02 la mie în Cluj-Napoca. Având în vedere că incidența în municipiu a trecut de pragul de 3 la mie sâmbătă și a continuat să crească, iar astăzi expiră cele 48 de ore de observare a situației epidemiologice, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj se va reuni pentru a emite o nouă hotărâre privind noi restricții în oraș.

"Astăzi va fi ședință CJSU și de mâine intră în vigoare noi restricții. Astfel, de mâine toate activitățile permise vor fi la capacitate de 30%, inclusiv restaurantele, care până astăzi au fost la 50%", a declarat prefectul Clujului, Tasnadi Istvan-Szilard, potrivit Ziua de Cluj.

Astfel că, începând de mâine, în Cluj-Napoca, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 05ºº-22ºº, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie. De asemenea, spectacolele, concertele, festivalurile sau alte evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 500 de persoane, în intervalul orar 05ºº-22ºº. Restaurantele şi cafenelele vor putea primi clienți doar la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05ºº-22ºº.