Ministrul Mediului: Vânzarea voucherelor din cadrul programului "Rabla pentru electrocasnice" este ilegală

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a subliniat că vânzarea voucherelor din cadrul programului "Rabla pentru electrocasnice" este ilegală şi că cei care vor încerca să facă asta vor fi sancţionaţi.

"Nu poţi face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei şi tu 100 - 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor", a menţionat Ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a declarat că, bugetul pentru acest program va fi suplimentat.

"Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii. 

Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei şi să nu foloseşti. Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.

Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii", a declarat Ministrul Mediului.

Tanczos Barna a precizat că, programul "Rabla pentru electrocasnice" a avut un interes mare din partea populaţiei.

"Sistemul e stabil, continuăm programul în timpul verii cu banii rămaşi. Mai e etapa a treia, dar cu buget mult mai mic, nu se compară cu interesul pentru laptop, tabletă, televizoare. Interesul cel mai mare a fost pentru acestea", a mai spus Ministrul Mediului.