Mesaj pentru românii care vor să vină în țară de sărbători- „Fără petreceri de Revelion”

 Premierul Ludovic Orban le-a transmis românilor care vor să vină în țară de sărbători că vor sta 14 zile în carantină, dacă vin din țări cu rată de infectare mare și că anul acesta nu vor avea loc petreceri de Revelion organizate de restaurante, hoteluri sau alte entități private. 

„Fără petreceri de Revelion” a spus Orban.

Duminică, primul ministru a anunțat și că românii care vin în ţară de Crăciun vor intra în carantină, dacă se întorc din ţări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat de România. 

Premierul Ludovic Orban afirmă faptul că, petrecerile de Revelion sunt considerate evenimente private care intră în categoria celor interzise de actele normative adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului. 

Acesta a precizat că la ora actuală, 14 ţări ale Uniunii Europene raportează indici mai mari decât cel al României în ceea ce priveşte infectarea cu coronavirus, iar printre acestea sunt state cu o ”creştere explozivă” a transmiterii virusului, ţări unde se află foarte mulţi români.

”Noi nu am luat această măsură pentru că avem ceva cu românii respectivi, ci am luat-o pentru a ne asigura că nu există un risc suplimentar de creştere a numărului de cazuri provenit de la persoanele care vin în România din ţările cu răspândire foarte largă”, a adăugat premierul.

De asemenea, întrebat care este mesajul pentru cei care participă la petreceri private, deşi acestea au fost interzise, premierul a răspuns: ”Să nu mai participe, putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”.

 El a explicat că riscul de transmitere a virusului la astfel de evenimente este ”uriaş”, iar tinerii care participă la petreceri riscă să îşi îmbolnăvească familia chiar dacă ei nu au simptome.

”Rugămintea mea pentru cei care participă la astfel de petreceri este să amâne astfel de petreceri, pentru că nu se întâmplă nimic”, a conchis primul ministru.