CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1.

CFR Cluj a remizat contra elvețienilor de la Young Boys, într-o partidă contând pentru etapa a doua din grupele Europa League, scor 1-1.

În fața unor tribune goale, CFR și Young Boys Berna nu și-au găsit reperele în primele 30, iar singurul moment notabil a fost accidentarea lui Paulo Vinicius. Fundașul brazilian a ieșit cu problemă muscular în minutul 14, fiind înlocuit de Cristi Manea.

Prima ocazie important le-a aparținut celor de la Young Boys Berna. Moumi Ngmaleu s-a aflat în poziție de 1 vs 1 cu Bălgrădean, dar nu a reușit să îl învingă pe goalkeeperul lui CFR Cluj.  De asemenea, oaspeții au controlat finalul primei părți și au avut o nouă ocazie importantă prin Elia, cel care a avut o finalizare modestă în fața lui Bălgrădean. Young Boys a început bine și repriza secundă, dar șuturile lui Lustenberger și Aebischer au trecut peste poarta lui Bălgrădean.

 

CFR Cluj avea să fie prima echipă care „mișcă tabela” în Gruia în minutul 62. Mario Rondon s-a trezit cu o minge la picior, în urma unui corner, și l-a executat pe Von Ballmoos. Elvețienii s-au aruncat rapid în atac, iar la doar șapte minute distanță au reușit să egaleze prin Christian Fassnacht, mijlocașul elvețian reușind să marcheze din interiorul careului.

Campioana României a fost la un pas să dea lovitura decisivă în minutul 76, însă execuția lui Adrian Păun a fost prinsă fără mari probleme de goalkeeperul advers. Ultima mare ocazie de gol i-a aparținut lui Michael Pereira, cel care s-a trezit cu o minge la picior în careul de 11 metri, însă finalizarea lui a trecut peste.

 

Așadar, CFR Cluj este lider în Grupa A din Europa League în urma punctului obținut cu Young Boys Berna, fiind la egalitate de puncte cu AS Roma, formație care a remizat, 0-0, în duelul cu ȚSKA Sofia.