Marius Urzică, la Napoca Live: Sportul de performanță te educă și te face să fii eficient

Prima ediție a noului podcast de la Napoca Live, Ora de sport, moderat de Adrian Muntean, a început cu o poveste emoţionantă despre campionul sportiv al României, gimnastul şi actualul antrenor, Marius Urzică.

El a precizat că a început să practice gimnastică de la o vârstă fragedă. Marius a explicat că a avut de ales între gimnastică și hochei.

„Am început să fac gimnastică la Gheorgheni. Existau două alternative. Una era aceea de a face gimnastică și cealaltă era de a face hochei. Antrenorii de la hochei m-au văzut și au vrut să mă selecționeze, dar pentru că eram foarte scund la un moment am zis că ar fi riscant. M-am reîntors la gimnastică”, a precizat Marius.

Marius Urzică a declarat că sportul de performanță este benefic pentru copii.

„În primul rând este foarte important ca părintele să își dorească acest lucru. Să îl ducă cu încredere chiar dacă nu ajunge să facă performanță. Copilul se dezvoltă foarte bine. Există un program bine stabilit, cu reguli, te supui unui program care te educă și te face să fii mult mai eficient în tot ceea ce faci și în afara sălii. De exemplu, eu când am fost copil am vrut să renunț de multe ori, dar de fiecare dată cei din jurul meu mă încurajau și treceam peste probleme. 

Sportul de performanță m-a clădit, m-a făcut să respect tot ceea ce mă înconjoară. Este greu să îți îndeplinești visul. Nu este ușor. Când vezi alți copii care se joacă în fața blocului și tu trebuie să mergi la antrenament este greu. Trebuie să îți dorești să faci performanță. Prin muncă am reușit să ajung la un nivel și să particip la Olimpiadă. Important este ca atunci când ești în sala de gimnastică să îți urmezi visul, să faci acei pași corecți”, a declarat Marius.

În prezent Marius Urzică este antrenor de gimnastică și îi ajută pe copii să își urmeze visurile.

„Odată ce m-am restras din activitatea competițională, am rămas în aceeași familie a gimnasticii românești. Muncesc ca antrenor și lucrez atât cu o generație mai mare, cât și cu copii alături de Clubul Sportiv Dinamo. Îmi doresc rezultate bune de la toți copiii pe care îi antrenez”, a mai spus Marius Urzică la Napoca Live.