Mai multe staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice, la Cluj Arena

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca”, precum și indicatorii tehnico-economici ai investiției.

"Iniţiativa are un impact major şi este extrem de importantă deoarece contribuie atât la îmbunătăţirea calităţii aerului şi a vieţii locuitorilor din municipiu, cât şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Este o continuare firească a investiţiei pe care am făcut-o la Cluj Arena, stadionul emblemă a Clujului şi al întregii Transilvanii, unde funcţionează deja o staţie de reîncărcare în parcarea subterană", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Proiectul prevede instalarea a 10 stații de reîncărcare, crearea a 20 de puncte de reîncărcare și a unui număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei stații va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, și 97 kW, pentru două stații, rezultând un total de 770 kW.