CJ Cluj va actualiza PUG-urile a 14 comune din zona Munţilor Apuseni

Consiliul Județean Cluj a decis actualizarea planurilor urbanistice generale (P.U.G.) ale nu mai puțin de 14 comune situate în zona Munților Apuseni. Acest lucru a devenit posibil ca urmare a aprobării de către forul administrativ județean a unui acord de asociere cu primăriile vizate.

Prin intermediul înțelegerii aprobate în cadrul ședinței extraordinare desfășurate luni, 7 martie, Consiliul Județean Cluj își asumă coordonarea, achiziția și finanțarea activităților necesare actualizării PUG-urilor comunelor Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu, până la faza aprobării acestora.

„Am decis să sprijinim  dezvoltarea zonei de munte a județului prin actualizarea acestor documentații vitale în contextul inițierii de noi investiții și proiecte de dezvoltare locală. Ne propunem ca, până în 2025, să nu mai existe comune clujene care să aibă PUG-uri mai vechi de 10 ani. În plus, vom continua să acordăm asistență de specialitate administrațiilor locale care nu dețin specialiști și care vor solicita ajutorul direcției noastre de urbanism”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.