Lucrările la proiectul „Rethinking Someș” sunt în grafic. Plaja Grigorescu prinde contur

Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria municipiului Cluj-Napoca și are la bază conceptul „reîntoarcerea orașului cu fața la râu”.

Întreg obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, precum și în zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu. De asemenea, proiectul continuă în zona Parcului Feroviarilor și a Parcului Armătura.

„Am vizitat tronsonul situat în cartierul Grigorescu, zonă care susține legătura între centrul de cartier (zona comercială și de servicii Mirăslău / Donath), zona de joacă și de agrement de pe malul Someșului (Parc „Plaja Grigorescu”) și, în continuarea acestora, zona centrală a orașului. A fost realizat podul pietonal și ciclistic peste Someș în zona Parcului Rozelor iar lucrările avansează conform graficului de implementare”, a scris Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pe pagina de Facebook.

„Rethinking Someș” este realizat de firma spaniolă Practica (câștigătoarea concursului internațional de soluții), împreună cu Asocierea ACI Cluj (lider) - SOCOT SA - Simacek Facility Services, iar valoarea lucrărilor este de peste 22 mil euro. Termenul de finalizare al investiției pe cele 2 tronsoane: 2023.