Lucrările de pe strada Dragalina, finalizate. Când va fi deschisă circulaţia?

Compania de Apă „Someș”, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a anunţat finalizarea, în cursul zilei de marți, 16 mai, a lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă pe strada Dragalina din Cluj-Napoca. Circulaţia va fi redeschisă începând de miercuri, 17 mai.

Investiția este parte a contractului finanțat din fonduri europene ce prevede: reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe cca. 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca, potrivit CJ Cluj.

„Antreprenorul lucrărilor a dat asigurări că în această seară se vor finaliza operațiunile pe această importantă stradă din zona centrală a municipiului, astfel încât, începând chiar de mâine, aceasta să fie redată circulației. Este vorba despre așternerea ultimului strat de asfalt pe secțiunea cuprinsă între bifurcația străzilor Mamaia-Dragalina și începutul străzii Eremia Grigorescu. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm lucrările cu o lună mai devreme decât prevedea contractul”, declara marţi, 16 mai, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În perioada imediat următoare, după primirea autorizațiilor de spargere, Compania de Apă „Someș” va începe lucrările de înlocuire a conductei de apă pe:

  • strada Republicii (100 de metri de la intersecția cu str. Observatorului)
  • strada Jupiter

De asemenea, în cursul acestei săptămâni vor începe lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Craiova, prin tehnici non-invazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

“Amintim faptul că întregul contract are o valoare de peste 124.000.000 lei, investiția fiind parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020. Acesta prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi. În același timp, vor fi reabilitați și înlocuiți 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi”, transmite CJ Cluj.